BBQ-recept van de week – KOFFIE- EN KARAMELBROWNIES

INGREDIËNTEN

200 g pure chocolade, gesneden

3/4 kop suiker

1/4 kop boter, gesmolten

1/4 kop gewone yoghurt

2 eieren, groot

1 theelepel vanille

3/4 kop bloem

1 eetlepel espresso-oplospoeder

1/4 theelepel bakzout (baking soda)

3 eetlepels karamelsiroop (ijstopping)

chocoladeschilfers en/of noten (optie)

BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm uw grill voor op 175°C voor indirect grillen.
  2. Smelt de chocolade in een dubbele kom bij gemiddelde-lage temperatuur en roer het mengsel regelmatig. Laat de chocolade ongeveer 2 minuten afkoelen, terwijl u de rest van de ingrediënten bij elkaar zoekt.
  3. Klop de boter en suiker en voeg dan de eieren één voor één toe, gevolgd door de vanille.
  4. Meng met een zeef het meel, het espressopoeder, het zout en het bakzout en voeg dit dan toe aan het botermengsel en roer het door.
  5. Vouw de gesmolten chocolade in het deeg, evenals eventuele andere ingrediënten zoals chocoladeschilfers of noten. Stap 6 Giet het browniedeeg in een ingevette bakvorm van 20 x 20 cm (8 x 8 inch). Besprenkel de bovenkant met de 3 eetlepels karamelsaus.
  6. Bak ongeveer 35 minuten op indirecte hitte of totdat de brownies gestold zijn en de randen iets knapperig zijn. Het kan wellicht wat langer duren, afhankelijk van de buitentemperatuur. Draai de bakvorm halverwege zodat alle randen van de brownies wat hitte krijgen.
  7. Serveer warm of koud, hoe u dat wilt. Voeg eventueel fruit, slagroom, Frans vanilleijs en nog meer karamelsaus toe.

Bron: Andrea Alden voor Napoleon

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×